Hvordan sammenligner jeg de forskellige produkter? | LED Huset

Hvordan sammenligner jeg de forskellige produkter?

Effektivitet:

Lys er ikke bare lys, så du skal være opmærksom på sammensætningen af lyset. Den mest primitive sammenligning er farvetemperaturen, men kvaliteten af farvesammensætningen er mindst lige så vigtig. De fleste af os har prøvet at se lyset fra et billigt lysstofrør! Vi får det dårligt, og det er svært at se farver og kontraster på det, vi ser på.

Hvad er farvetemperatur?

Alle pærer har en farvetemperatur, der fortæller, hvor varmt eller koldt lyset er. Farvetemperaturen er målt i Kelvin (forkortet K.). Lav Kelvin er lig med varmt lys og højere Kelvin er lig med koldt lys. Det vil sige at pærer med en farvetemperatur på 2700-2900 K. svarer til almindelige glødepærer (gulligt lys), og pærer med en farvetemperatur, der er over 4000 K. har et hvidt lys med et blåligt skær.

Hvad er Ra værdi?

CRI (Colour Rendering Index) er et udtryk for, hvor god pæren er til at gengive farverne, som pæren lyser på. CRI måles i Ra (0-100) og jo højere værdien er jo bedre. Solen har en Ra værdi på 100, som er det bedste. Gløde- og halogenpærer har en Ra værdi på 97-99. Sparepærer og lysstofrør har en Ra værdi på 70-80. For eksempel hvis en pære har en Ra værdi på 50 vil den ”stjæle” farven på det,  den lyser på,  så jo højere Ra værdi jo bedre farvegengivelse. I dag er det muligt at lave LED pærer med en Ra værdi på op til 97, men de er noget dyre.

Hvad er Lumens?

Lumens er den samlede lysstyrke,  der kommer fra en given lyskilde, højere Lumens betyder mere lys. Dvs. at hvis man køber en 3 watt pære med lav Lumens bruger den 3 watt,  men lyser ikke ret meget. Køber man en bedre kvalitetspære med højere Lumens stadigvæk i 3 watt,  så får man mere lys med samme strømforbrug.

Kontakt os

LEDHuset

Hvorfor vælge LEDhuset?

  • vi er den direkte vej til dig fra producenten, hvilket sikrer dig den rigtige pris.
  • vi hjemsøger energitilskud direkte til dit projekt.
  • vi lagerfører kun afprøvede og kvalitetstestede produkter.
  • vi har samarbejde med elektrikkere der kan montere hvis dette ønskes.
  • vi ved ALT der er værd at vide om LED, armaturer, montering, tilskud mm.
  • vi løser en opgave og slutter ikke før kunden er tilfreds.